Sıkça Sorulan Sorular
1.PRP kullanım alanları nelerdir?
Ortopedi, dermatoloji, oftalmoloji, jinekoloji, üroloji, estetik cerrahi, diş hekimliği alanlarında ve saç ekim sonrasında kullanılabilmektedir.
2.PRP tüplerinizin jelli modellerden farkı nedir? Performans olarak daha mı iyi?
Jelli tüpler santrifüj edildiğinde trombositler jel üzerine yapışmaktadır. Jel üzerinden trombositleri ayırmak zor olması sebebiyle jelli tüplerin performansları daha düşüktür.
3.Dr. PRP gibi kum saat şeklindeki PRP tüplerinden farkımız nedir?
Ürünümüz etkinlik olarak kum saati modelinden farklı değildir. Kullanım kolaylığı açısından kum saati modeli hekime göre daha avantajlıdır, PRP daha kolay toplanabilir. Fakat kum saati modeli kullanılması durumunda santrifüjün de uygun olması gerekmektedir.
4.Tüpler satılan ülkede sertifikalı / onaylı mı?
PRP tüplerimiz EC Sertifikasına sahiptir. Kaizen Endüstri olarak sertifikalı ISO 13485:2016 Tıbbi Cihazlar Kalite Yönetim Sistemini sürdürmekteyiz.
5.Ürettiğiniz tüp ve kitleri diğer markalardan ayıran özellikler nelerdir?
Sodyum sitrat %3,13 kullanılmaktadır. Sodyum sitrat üretici firmadan MSDS ve analiz sertifikaları ile birlikte alınmaktadır. Dolayısıyla sodyum sitratın etkinliği diğer firmalara göre üstündür. Kit içerisinde kullanılan holder, enjektör ve iğneler dünyaca ünlü BD marka kullanılmaktadır.
6. Kaç g veya rpm de kaç dakika santrifüj etmemiz gerekiyor? Protokolleriniz nelerdir?
7.Sattığınız tüp benim santrifüjüme uyumlu mu?
Tüplerimiz 10 ml lik tüplerdir. Bu sebeple santrifüjünüzde 10mllik tüpler kullanılabilmekteyse uyumludur.
8.Kitlerde ekstra boş tüp (karıştırma tüpü) neden yok?
Resüspansiyon tüpünün klinik olarak etkinliğe ve performansa etkisi yoktur.
9.DEPA skorunuz var mı? Paylaşabilir misiniz? katılmayı düşünüyor musunuz?
Bilimsel çalışma bazında DEPA skorumuz yayınlanmadı fakat firma içinde yaptığımız testler sonucunda ortalamaları paylaşabiliriz.
LP-PRP: Lökositten Fakir Plateletten Zengin Plazma
LR-PRP: Lökositten Zengin Plateletten Zengin Plazma
10.Bir seans PRP tedavisinde kaç adet tüp kullanılıyor?
Santrifüj sonrası elde edilen PRP miktarı kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Bu nedenle, bir seansta kullanılacak PRP tüp sayısı da değişkenlik gösterebilir. Ayrıca, PRP'nin hangi branşta ve ne kadar alanda kullanılacağına bağlı olarak da tüp sayısı değişebilir. Örneğin, saçtaki yüzey alanı, yüzde uygulanacak bölge veya ortopedi alanında kullanılacak yüzey alanı bu durumu etkileyebilir.
11.PRP tüpleriniz ne kadar platelet kurtarıyor?
12.Santrifüj sonrası toplam kaç ml PRP üretiyor?
Santrifüj sonrası elde edilen PRP miktarı kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Denemelerimizde 3,2 ml ile 5,6 ml arasında PRP elde edilmiştir.
13.Vakum problemi yaşanıyor mu?
Kan toplama iğnemiz, holder'a vidalama sistemiyle döndürülerek takılması gerekiyor. Bu durum göz ardı edildiğinde nadir de olsa vakum problemi yaşıyoruz. Bunun dışında tüplerimizde vakum problemi yoktur. Uygulama videomuzun 17. ve 25. saniyesine göz atabilirseniz daha aydınlatıcı olacaktır.
14.Multi model açıldığında sterilizasyon bozuluyor mu?
Multi model açıldığında tüpün dış sterilizasyonunu sağladığımız ETO sterilizasyon bozulur fakat tüpün iç sterilizasyonu için uyguladığımız gama sterilizasyonu bozulmamaktadır.
15.Kan tüpleri ile arasındaki fark nedir?
-
Yönetmelik: Kan Tüpleri IVDR (In Vitro Diagnostic Regulation) yönetmeliği kapsamındadır, PRP Tüpleri ise MDD (Medical Device Directive) / MDR (Medical Device Regulation) kapsamında değerlendirilmektedir.
-
Kullanım Amacı: Kan Tüpleri IVDR kapsamında test ve tanı amaçlıyken PRP Tüpleri MDR kapsamında tedavi amaçlıdır.
-
Klinik Uygulama: Kan Tüpleri test ve tanı amacıyla kullanıldığı için laboratuvar ortamında kullanılmak üzere tasarlanmıştır, doğrudan hasta teması yoktur. PRP Tüplerinde ise elde edilen plazma tekrar hastaya verilerek tedavi amaçlı klinik ortamlarda kullanılmaktadır.
-
Biyouyumluluk: Kan tüpleri klinikte uygulanmadığı için PRP tüplerinde ayrıca vücutla temas ve alerjik reaksiyonlar, toksisite veya diğer biyouyumluluk testleri farklılık gösterebilmektedir.